Rozhovor s Monikou Broger o aurachirurgii

22. 4. 2024 11:00
kategorie:

Zaujala vás, milé čtenářky a milí čtenáři, kniha Gerharda Klügla Aurachirurgie? Otázka, zda se někdo touto pozoruhodnou metodou u nás také zabývá, je zodpovězena! Je to Monika Broger, jež nám i odvětila na pár otázek ohledně své vlastní životní cesty a toho, jak se přihodilo, že se učila u samotného autora této knihy. Aurachirurgie je metoda, která rovná obratle, zašívá rány, napíná šlachy, vylaďuje orgány a zmírňuje nebo léčí fyzické potíže, přičemž vše z toho dělá v energetickém obalu člověka, v jeho auře.
Monika Broger, zdravotní sestra a nyní dipl. hypnoterapeutka, sbírala své zkušenosti v Německu i ve Švýcarsku.
A pravděpodobně v příštím roce se s ní i autorem této knihy budeme moci setkat na přednášce v České republice.


Monika Brogger


Aurachirurgie je prokazatelná (pomocí Kirlianovy fotografie) a z příběhů tisíců pacientů, které autor uzdravil. Jak se stalo, že Vás tato metoda zaujala a že jste pojala touhu se jí naučit?

Ano, Kirlianova fotografie je opravdu úžasná věc, která zobrazuje to, co většina z nás není schopna vidět. Dnešní svět nám totiž namlouvá, že jenom to, co se dá nějakou vědeckou metodou ověřit, je ta absolutní pravda, a přitom se zapomíná na to, že i když věda za ta léta existence udělala veliké pokroky, tak zdaleka to není o tom, že bychom už všechno věděli. Naopak si musíme uvědomit, že o určitých jevech, které se dějí mezi Nebem a Zemí, nejenom velice málo víme, ale ani nejsme schopni je vysvětlit, natož dokázat. Je to prostě trochu jako víra v Boha nebo v nějaké vyšší bytosti, jež to zde – na tom světě – „nějak řídí“.

Tu je již ta odpověď na to, jak jsem se k aurachirurgii dostala. Při zcela běžné návštěvě knihkupectví ve Švýcarsku jsem si všimla právě knihy od Gerharda Klügla — Aurachirurgie. Jen jsem ji tak bezděčně zahlédla, a šla jsem dále, avšak ta kniha na mě nějak volala – a já jsem se k ní vrátila. Vzala jsem si ji a usedla do pohodlného křesla obchodu, abych si ji prolistovala. Okamžitě jsem se do ní začetla, a když jsem měla přečteno více než třicet stránek, nešlo knihu odložit, aniž bych ji zakoupila. Za tři dny byla kniha přečtená; a já jsem si uvědomila, proč jsem k ní byla přivedena. V mé rodině je někdo, kdo trpí velice závažným mozkovým onemocněním, které není natolik často rozšířené, a možnosti operativní korekce končí většinou smrtelně. Ihned jsem byla přesvědčena o tom, že zde aurachirurgie může pomoci. A tak jsem svůj objev představila rodině; a velmi rychle bylo rozhodnuto. Jakoby zázrakem se všude začínaly otevírat dveře; a přestože je těžké se bez dlouhé čekací doby dostat na řadu, byl nám daný termín brzy umožněn. Jeli jsme tedy s pacientem do Lichtenštejnska k panu Klüglovi.

To byl jistě transformující zážitek!

To, co se v ordinaci dělo, se dá stěží popsat; v onom okamžiku, vlastně už na cestě samé, jsem věděla, že chci toto dělat. A opět jsem měla pocit, že se děje zázrak. Nejenomže se ten zdravotní stav „mého pacienta“ rapidně zlepšil, kromě toho mě pan Klügl přijal i jako studentku jeho metody – čili aurachirurgie –, čímž byla moje cesta zpečetěna.

Je to něco tak fascinujícího, že se asi nedá nezeptat na dojmy z prvního dne: Co Vás nejvíce přesvědčilo o tom, že jste tady na správném místě?

Fascinace spočívá v efektivitě aurachirurgie a možnosti odstranění zdravotních příčin neinvazivní metodou, která je šetrná k pacientovi, a nesrovnatelná „s krvavou chirurgií“.
 
Sama používáte tuto metodu jako doplněk ke svým terapiím?

Ano, též ji nabízím; a aby to bylo pro klienty přehlednější, připravuji k tomu samostatnou webovou stránku, kde se zájemci mohou informovat. Než k tomu dojde, lze mě najít na  https://auraachirurgie.com/
 
Jak reagují klienti na nabídku takové terapie?

Velice zdrženlivě, což je pochopitelné; protože o tom ještě nikdy neslyšeli. Ale pokud překonají počáteční skepsi, je to potom velmi pozitivní. Hlavně v momentě, když cítí, že se jejich stav výrazně zlepšil.

A co mě čeká, jestliže se rozhodnu řešit svůj problém aurachirurgií? Bolí to? — Jaké bývají pocity?

Co na Vás čeká, je tak trochu závislé na Vás, nebo lépe řečeno na tom, zda si dovolíte důvěřovat tomuto procesu, i když nechápete či nerozumíte tomu, jak to má fungovat. Strach z bolesti mít nemusíte; například budete vnímat, že je to někde v těle nepříjemné, že to píchá nebo pálí, tlačí a podobně; ale určitě se to nedá srovnat třeba s návštěvou u zubaře.

I ony pocity jsou na Vás: čím otevřenější máte mysl, tím jednodušší to je. Máte-li vzdělaní v klasické medicíně, budou Vám určité kroky připadat komické“. Z mého hlediska – a na základě vědomostí – doporučuji pověsit rozum na věšák v čekárně, a přistupovat k tomu bezprostředně jako malé dítě k novému dni.

Autor psal v knize často o negativních nebo potlačených emocích, pocitech viny, ale i o vlivech minulých životů na zdravotní problémy, které máme… Můžeme si nějak pomoci sami? Aura je naše, možná bychom ji měli cítit nejlépe ze všech osob na světě… A tak mě napadá: Jsou (Existují) metody samo-léčení?
 
Negativní emoce mají v těle velkou sílu; a dnes se již ví, že počátek všech nemocí spočívá v uvězněných emocích v našem těle. Pokud si připomeneme Alberta Einsteina, jenž tvrdil, že „materie neexistuje a všechno – včetně nás – je čistá energie“, jsme na samém počátku pochopení této problematiky. I emoce jsou tedy jenom energie. Zůstane-li nějaká negativní emoce v našem těle, protože ji nedokážeme pustit, anebo si nedovolíme, aby odešla, začne po nějaké době dělat v těle neplechu. Jakmile se to stane, pak to pocítíme v těle, kde se začínají manifestovat nemoci jako např. cukrovka, ADHS/ADHD, rakovina, revma, bolesti a celá řada dalších fyzických, ale i psychických potíží, jimiž jsou deprese, poruchy spánku, dyslexie, aj.

Samozřejmě, že se také stává, že si něco přineseme z minulého života, třeba nějakou tu nezpracovanou emoci, která se v našem těle chová stejně jako ty z přítomnosti. Proto se aurachirurgie zaměřuje i na to, aby se tyto emoce odstranily, ba i s nimi spojené karmické zátěže.

Ano, my jsme vlastníci naší aury, a ta představa, že bychom ji měli znát úplně nejlépe ze všech, je logická, realita je bohužel jiná. Ještě jsem se nesetkala s nikým, kdo je schopen svoji vlastní auru vnímat. Výjimkou je např. Christina von Dreien, a jí podobné bytosti. V tomto případě je opravdu dobré se na někoho obrátit, kdo takovou schopnost má. A co se týče samo-léčení aurachirurgií, tak to bude asi natolik úspěšné, jako když se budete při bolesti zubu snažit odstranit si zubní kaz vrtačkou z hobby-marketu. V daném momentě je na čase se obrátit na odborníka, který si zaslouží Vaši důvěru.

Zdá se tedy, že práce na auře je jemná je jemné léčebné působení...

Ano, faktem je, že aura se mění tehdy, nejsme-li v pořádku. Oprava musí jít opačnou cestou, a to je zevnitř ven. Příklad: Pokud trpíte na migrény, je to v auře v oblasti hlavy vidět. Jakmile migrénu odstraním, aura se změní do původního harmonického obrazu. Když k tomu pak navíc pochopíte, jaké poselství za migrénou stálo, a zpracujete to, migréna se vracet nebude. A přesně tady jsme u toho, že se musíme pomalu učit vidět člověka jako celek. Nejde jen o symptomy migrény, nýbrž i o to, co to pro člověka znamená. Co tím chce moje duše říci? A podle toho se poté zachovat.

Co při aurachirurgické práci vnímáte Vy?

Na to není vůbec jednoduchá odpověď. V první řadě cítím velkou pokoru a vděčnost za to, že jsem seshora vedena intuicí — a velmi důležitá je přitom resonance. Sama sebe vnímám spíše jako zprostředkovatelku mezi klientem a Nebem. V Bibli je psáno „proste – a bude Vám dáno“; a já prostě prosím za každého, kdo přijde, prosím o uzdravení a povolení k uzdravení. Pomocí intuice poté dělám všechno, co umím, aby se to povedlo.
 
Jak dnes vypadá situace s aurachirurgií ve světě? Je známa stále více? Dovedu si představit, že i jako doplněk fyzioterapií by byla naprosto úžasná!

Aurachirurgie – v té podobě, jak ji provádí Gerhard Klügl – je jak v Německu, Švýcarsku, tak i v Lichtenštejnsku rozšířena. Však za ta dlouhá léta předal pan Klügl svoje vědomosti nesčetným studentům. Dám Vám za pravdu, že by aurachirurgie byla nejenom fantastický doplněk pro fyzioterapeuty, ale i pro každého praktikujícího lékaře. Snad se jednoho dne stane, že tyto všechny obory budou pracovat ruku v ruce pro zdraví pacienta.


Knihu Aurachirurgie najdete zde:



Rozhovor vedla Renata Petříčková

 

 

 

 

 

Komentáře
Příspěvek blogu momentálně nemá žádné komentáře.